Vi söker just nu besiktningspersoner på flera platser i landet. Läs mer genom att klicka här.

Hantering av personuppgifter

Vad är en personuppgift?

Alla uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysiskt person som är vid liv räknas som en personuppgift. Behandling av personuppgifter är alla åtgärder som sker med dessa uppgifter. Personuppgifter som vi samlar in:

 • namn
 • adress
 • e-postadress
 • telefonnummer

Hur samlar vi in information?

Personuppgifterna samlas in genom olika avtal, registreringar och/eller telefonsamtal. Uppgifterna kommer alltid från samtycke med motsvarande part som när som helst kan återkalla samtycket.

Varför samlar vi in information?

All data används för att leverera, administrera och förbättra våra tjänster. Informationen krävs för att vi ska kunna leverera våra tjänster (exempelvis för fakturering, kundtjänst, ekonomisk administration eller identifikation av ägarskap). Vi använder också detta för att kunna kommunicera med dig om viktiga händelser eller information om ditt konto, samt nyhetsbrev och generell kommunikation via e-post.

Hur hanterar vi personnummer?

Vi undviker i möjligaste mån att behandla personnummer. Personnummer sparas endast för fakturering och bokföring. När personnummer ej längre krävs raderas det.

Vem tar del av dina personuppgifter?

Dina personuppgifter delas enbart med de personer som utför tjänster där det är nödvändigt för dem att ta del av dina uppgifter. Detta innefattar våra anställda och den leverantör som ni anger inför besiktningen, i form av inbjudan till besiktning samt protokoll genom vårt administratörsverktyg.

Hur skyddar vi dina uppgifter?

Vi arbetar aktivt för att dina personuppgifter ska vara skyddade på ett säkert sätt. Genom att aldrig spara uppgifter längre än nödvändigt och tekniska lösningar som skyddar dina uppgifter från att synas där det inte behövs.

Vad har du för rättigheter?

Om dina personuppgifter lagras i något system har du rätt till följande:
 • Rätt till tillgång:
  Om du vill veta exakt vilka personuppgifter vi har sparade om dig så har du rätt att begära ut dessa
 • Rätt till rättelse:
  Upptäcker du felaktiga personuppgifter har du rätt att få dem rättade.
 • Rätt till radering:
  Du kan begära att vi raderar dina personuppgifter om:
  • Sparandet av uppgifterna inte längre är nödvändiga.
  • Personuppgifterna behandlas på olagligt sätt.
  • Personuppgifterna har samlats in om barn som du har föräldraansvaret för.
  • För samtliga uppgifter som är insamlade med samtycke kan du alltid återkalla ditt samtycke.

Vem är personuppgiftsansvarig?

För de personuppgifter som samlas in av parter som använder programvara framtaget av IFSEK är de själva personuppgiftsansvariga. IFSEK är i de fallen personuppgiftsbiträde. För de personuppgifter som samlas in av IFSEK är vi personuppgiftsansvariga. Har du frågor om hur vi behandlar personuppgifter eller har en begäran enligt dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss.

Vad för cookies använder vi?

Denna hemsidan använder Google Analytics, Microsoft Clarity & Meta Pixel-taggar för att förbättra användarupplevelsen, mäta prestation på vår marknadsföring och samla aggregerad hur våra användare agerar med hemsidan så att vi kan erbjuda en bättre tjänst i framtiden.