Öppet helgfria vardagar 9-12 och 13-15

Ring 010-303 07 40

Besiktningspolicy

Denna sida beskriver vår besiktningspolicy som går igenom vad våra publika besiktningsrapporter innehåller samt hur vi ställer oss till närvaro av installatör under besiktning.

Besiktningar

Syftet med besiktningen är att ägaren av en solcellsanläggning ska veta att den är korrekt monterad och säker för drift. Efter besiktning erhåller beställaren ett protokoll med bilder, kommentarer och referenser. Protokollet visar tydligt om det finns avvikelser och beställaren har möjlighet att få relevanta avvikelser åtgärdade.

Närvara under besiktning

Leverantörer som vi har kontaktuppgifter till kommer att få en inbjudan till besiktning. Vid fall där beställare uppger att de inte vill att leverantör närvarar kommer inbjudan inte utgå.

Öppna protokoll

Vi ser transparens som en viktig del för att beställare ska kunna göra ett informerat val. Genom att filtrera fram område eller leverantör kan en beställare enklare se vilka avvikelser vi har hittat under våra besiktningar. Våra öppna protokoll speglar hur anläggningen ser ut efter senaste besiktning. Har du inte sett våra publika protokoll så kan du hitta dem i vår publika protokollsamling.

Tid för publicering

30 dagar efter utförd besiktning om inget svar inkommit från leverantör publiceras protokollen utan personuppgifter, metadata eller bilder som kan kopplas till plats och person.

Utlåtanden speglar anläggningen vid besiktning och inga ändringar görs på bedömningar om inte nedslaget är felaktigt och motbevisas av installatör.

Juridisk tvist

Protokoll som är föremål för en juridisk tvist avpubliceras så länge tvisten pågår. Tvistens resultat publiceras tillsammans med protokollet oavsett utfall.

För att be om att avpublicera protokoll som är föremål för juridisk tvist skickas bevis till info@solenergikvalitet.se.

Institutet för Solenergikvalitet
En oberoende besiktning av dina solceller
Jämför leverantörer
Kundtjänst

Helgfria vardagar 9-12 och 13-15

010-303 07 40

info@solenergikvalitet.se

Mer information
Personlig integritet

Hantera kakor

GDPR

Sociala medier

Facebook

LinkedIn

Ändra eller avboka tid

Behöver du hitta en ny tid eller vill avboka din besiktning så kan du enkelt göra det på din personliga kundsida

Copyright © 2024 IFSEK - Institutet för Solenergikvalitet - Org.nr 559270-1949